Krajem leta i početkom jeseni idealna nam je prilika da prikupimo povrće koje ćemo spremati u tegle.
Paradajz je jedna od omiljenih salata, i zašto je ne bismo pripremili i imali i u zimskim danima. Napravite sušeni paradajz iz tegle koji ćete jesti tokom cele zime. Idealan je kao salata, prilog ili kao obrok na hlebu.
Sastojci:
- 3,5 kg paradajza
- svež peršun
- maslinovo ulje
- beli luk
- so
Priprema:
Paradajz dobro oprati i iseći na četvrtine. Poređati zatim na pleh koji ste obložili pek papirom. Staviti u rernu da se suši nekih 6 sati na 50 stepeni. Kada se ohladi ređamo u tegle. Slažemo paradajz, i dodajemo čenove belog luka i svež peršun. Kada se napune teglice dodamo malo soli na vrh i sipamo maslinovo ulje do vrha tegle. Zatvorite tegle i čuvajte na hladnom mestu.
Važna napomena: Paradajz ne pritiskati prilikom ređanja.
Izvor: Brzi recepti i saveti
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.