Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

MOŽETE DA GA JEDETE KAO SALATU, PRILOG ILI DA GA STAVITE NA TOST HLEB:Sušeni paradajz u maslinovom ulju - zimnica za sve

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Krajem leta i početkom jeseni idealna nam je prilika da prikupimo povrće koje ćemo spremati u tegle.

Izvor: Brzi recepti i saveti

Paradajz je jedna od omiljenih salata, i zašto je ne bismo pripremili i imali i u zimskim danima. Napravite sušeni paradajz iz tegle koji ćete jesti tokom cele zime. Idealan je kao salata, prilog ili kao obrok na hlebu.

Sastojci:

  • 3,5 kg paradajza
  • svež peršun
  • maslinovo ulje
  • beli luk
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paradajz dobro oprati i iseći na četvrtine. Poređati zatim na pleh koji ste obložili pek papirom. Staviti u rernu da se suši nekih 6 sati na 50 stepeni. Kada se ohladi ređamo u tegle. Slažemo paradajz, i dodajemo čenove belog luka i svež peršun. Kada se napune teglice dodamo malo soli na vrh i sipamo maslinovo ulje do vrha tegle. Zatvorite tegle i čuvajte na hladnom mestu.

Važna napomena: Paradajz ne pritiskati prilikom ređanja.

Izvor: Brzi recepti i saveti

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti