Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KISELI KRASTAVCI U TEGLI BEZ KONZERVANSA NA DOMAĆINSKI NAČIN: Hrskaju kada ih zagrizete - oduševiće vas (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte recept i uživajte na zimu u ukusnoj zimnici.

Kako ukiseliti krastavce Izvor: Serpica.net

Ovo je jednostavan način da ukiselite krastavce.

Krastavce operite prvo u jednoj vodi, potom sunđerom svaki istrljajte da se skinu sve nečistoće. Zatim operite još jednom uz dodatak soda bikarbone (1-2 kašike), ostavite u toj vodi sa sodom 5-10 minuta pa ih isperite. Ako koristite tegle od 720 ml. u jednu teglu stane oko 400 g krastavaca. Prvo složite krupnije uzdužno pa one malo sitnije, slobodno ih ugurajte koliko može i slobodno pritisnite.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Za 7 kg krastavaca je potrebno:

  • 3 litre vode
  • 1,5 litra sirćeta (alkoholno 9%, može i jabukovo njega stavite više)
  • 120 g soli
  • 200 - 220 g šećera (neko voli slađe krastavce pa slobodno korigujte po vašem ukusu.)
    začini
  • veza mirođije (može i sušena)
  • pola veze peršunovog ili celerovog lišća
  • 15 gr. slačice (rasporediti u svaku teglu po malo)
  • zrna bibera (koliko želite)
  • možete staviti lovorov list (ja ga nikad ne stavljam)

Priprema:

Izmešajte vodu, sirće. šećer i so.
U svaku teglu preko krastavaca stavite začine, prelijte sirupom dobro zatvorite tegle i ređajte ih u lonac sa krpom na dnu. Nalijte vodu do malo ispod poklopca i kuvajte od tačke ključanja deset minuta. Izvadite tegle i okrenite naopako, pustite da se ohlade potom okrenite normalno.

Izvor: serpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti