Sastojak koji ovako pripremljen luk čini specifičnim je pileći bujon. Njega dodajte pred kraj pečenja za sočniji ukus. Uz meso ovaj prilog se slaže odlično.
Sastojci:
- 4 velika luka (oko 1 kg)
- 125 ml pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika rastopljenog maslaca
- 1 kašika sveže seckanog timijana
- so, biber
Priprema:
Luk očistite i isecite na komade veličine oko 2,5 cm. Pomešajte ulje, maslac, so, biber i timijan i prelijte komade luka. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 30-35 minuta. Na pola pečenja okrenite luk da i druga strana bude pečena.
Pred kraj pečenja u pleh pažljivo sipajte bujon i sve zajedno pecite još 15 do 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem