Sastojak koji ovako pripremljen luk čini specifičnim je pileći bujon. Njega dodajte pred kraj pečenja za sočniji ukus. Uz meso ovaj prilog se slaže odlično.
Sastojci:
- 4 velika luka (oko 1 kg)
- 125 ml pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika rastopljenog maslaca
- 1 kašika sveže seckanog timijana
- so, biber
Priprema:
Luk očistite i isecite na komade veličine oko 2,5 cm. Pomešajte ulje, maslac, so, biber i timijan i prelijte komade luka. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 30-35 minuta. Na pola pečenja okrenite luk da i druga strana bude pečena.
Pred kraj pečenja u pleh pažljivo sipajte bujon i sve zajedno pecite još 15 do 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus