Sastojak koji ovako pripremljen luk čini specifičnim je pileći bujon. Njega dodajte pred kraj pečenja za sočniji ukus. Uz meso ovaj prilog se slaže odlično.

Sastojci:

  • 4 velika luka (oko 1 kg)
  • 125 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika rastopljenog maslaca
  • 1 kašika sveže seckanog timijana
  • so, biber

Priprema:

Luk očistite i isecite na komade veličine oko 2,5 cm. Pomešajte ulje, maslac, so, biber i timijan i prelijte komade luka. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 30-35 minuta. Na pola pečenja okrenite luk da i druga strana bude pečena.

Pred kraj pečenja u pleh pažljivo sipajte bujon i sve zajedno pecite još 15 do 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr