Zima je idealna za ovakav ručak.
Potrebno je:
- 1,5 kg kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 500 g svinjskog buta
- 500 g dimljenih špic rebara
- biber
- lovorov list
- svinjska mast
Priprema:
Podvarak se sprema isključivo na masti, tako je lepši. Na dve kašike masti, u tiganju propržiti iseckani crni i beli luk. Kada luk porumeni, dodati iseckani svinjski but. Dinstati na srednjoj vatri 5-10minuta. Dok se meso dinsta, iseckati kupus koji ste prethodno oprali. Neko pere kupus samo ukoliko je prekiseo, ali ne škodi da ga malo provučete kroz vodu. Secite ga na malo veće komade nego što biste za salatu. Zatim kupus dodajte u tiganj. Prodinstajte sve zajedno još 10ak minuta. Dodajte biber po ukusu, kako bi ukus bio intenzivniji i pomalo ljutkast. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite pleh mašću, pa sve iz tiganja prebacite unutra. Špic rebra operite malo, pa ubacite u kupus. Dodajte par listova lovora. Sipajte oko 2dl vode, ili više po potrebi, i spustite u rernu na sat vremena. Ako volite zapečenije, ne pokrivajte pleh, već tokom pečenja 2-3 puta promešajte. Ukoliko ne volite zapečeno prvih 45min držati pokriveno, pa poslednjih 15ak minuta ostaviti da malo uhvati odozgo. Služite uz pire krompir ili proju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus