Ukoliko vam je preskočilo pire krompira od nedeljnog ručka, možete naprav iti ukusne krokete. Spolja imaju hrskavu koricu, a iznutra su mekani i kremasti, baš kao svaki pire krompir. Ovo ekonomično jelo se veoma jednostavno pravi. Možete ih poslužiti kao zasebno jelo sa nekim sosom ili kao prilog mesu.
Sastojci:
- 500 g krompira
- so
- 25 g putera
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g kačkavalja
- prezle
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine, posolite pa skuvajte. Zatim ga izgnječite kao za pire zajedno sa puterom. U pire dodajte jaje, umešajte, zatim brašno pa sjedinite dobro, Uzimajte otprilike po kašiku smese, ubacite u sredinu kockicu sira pa formirajte lopticu. Tu lopticu zatim uvaljajte u prezle pa pržite na puteru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus