Pripremanje zimnice zahteva dosta truda i novca, kao i vremena kojeg sve manje imate. Zato se većina domaćica sada odlučuje da zimnicu kupi. Ali, mi vam predlažemo da napravite bar nekoliko tegli. Uvek je bolje imati domaću ziminicu za koju znate da je vaših ruku delo, pa kad je probate u potpunosti uživate u ukusu. 

Peglanu papriku možete da služite kao salatu uz neko pečenje ili bilo koji ručak

Sastojci:

  • 5 kg paprike 
  • 150 g soli 
  • 250 g šećera
  • 1/2 l sirćeta 
  • 1 čaša vode
  • 1 vinobran 
  • 1 konzervans 
  • 1 veza celera
  • 1 kesica bibera u zrnu 
  • malo belog luka (ako želite)

Priprema:
Paprike očistite od semenki. A u sirće dodajte vodu, so, šećer, vinobran, konzervans. Promšejate dobro da se sve sjedini, pa umočite paprike i ostavite da stoje tako neko vreme. Ređajte papriku u sterilisanu teglu ili burence, a posle svakog reda paprika dodajte biber, luk i celer. Sipajte preko tečnost u kojoj su stajale paprike. Ostavite tako naslagano da odstoji 24 sata. Sutradan presložite u drugo burence i pritisnite papriku.