Pripremanje zimnice zahteva dosta truda i novca, kao i vremena kojeg sve manje imate. Zato se većina domaćica sada odlučuje da zimnicu kupi. Ali, mi vam predlažemo da napravite bar nekoliko tegli. Uvek je bolje imati domaću ziminicu za koju znate da je vaših ruku delo, pa kad je probate u potpunosti uživate u ukusu.
Sastojci:
- 5 kg paprike
- 150 g soli
- 250 g šećera
- 1/2 l sirćeta
- 1 čaša vode
- 1 vinobran
- 1 konzervans
- 1 veza celera
- 1 kesica bibera u zrnu
- malo belog luka (ako želite)
Priprema:
Paprike očistite od semenki. A u sirće dodajte vodu, so, šećer, vinobran, konzervans. Promšejate dobro da se sve sjedini, pa umočite paprike i ostavite da stoje tako neko vreme. Ređajte papriku u sterilisanu teglu ili burence, a posle svakog reda paprika dodajte biber, luk i celer. Sipajte preko tečnost u kojoj su stajale paprike. Ostavite tako naslagano da odstoji 24 sata. Sutradan presložite u drugo burence i pritisnite papriku.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom