Pripremanje zimnice zahteva dosta truda i novca, kao i vremena kojeg sve manje imate. Zato se većina domaćica sada odlučuje da zimnicu kupi. Ali, mi vam predlažemo da napravite bar nekoliko tegli. Uvek je bolje imati domaću ziminicu za koju znate da je vaših ruku delo, pa kad je probate u potpunosti uživate u ukusu.
Sastojci:
- 5 kg paprike
- 150 g soli
- 250 g šećera
- 1/2 l sirćeta
- 1 čaša vode
- 1 vinobran
- 1 konzervans
- 1 veza celera
- 1 kesica bibera u zrnu
- malo belog luka (ako želite)
Priprema:
Paprike očistite od semenki. A u sirće dodajte vodu, so, šećer, vinobran, konzervans. Promšejate dobro da se sve sjedini, pa umočite paprike i ostavite da stoje tako neko vreme. Ređajte papriku u sterilisanu teglu ili burence, a posle svakog reda paprika dodajte biber, luk i celer. Sipajte preko tečnost u kojoj su stajale paprike. Ostavite tako naslagano da odstoji 24 sata. Sutradan presložite u drugo burence i pritisnite papriku.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus