Kada osetimo miris jabuke i cimeta kako se širi kućom, znamo da je stigla jesen. Ako volite jabuke, a još više pravljenje poslastica sa ovim voćem, onda su štrudle idealan desert za hladno vreme. Za pripremu ovih štrudli vam ne trebaju gotove kore, već od svega nekoliko sastojka sami napravite testo koje ćete filovati sa jabukama.
Možete da ih služite gostima, ali i da obradujete ukućane. Brzo i lako se pripramaju, a peku se svega 20 minuta.
Sastojci:
- 600 g jabuka
- 3 kašike šećera
- prstohvat cimeta
Za testo:
- ¾ šolje + 2 kašike putera
- 1 kašika vanilin šećera
- 1 kašika šećera
- 2 šolje jogurta
- 2 šolje brašna
- 5 g praška za pecivo
- 1/2 šolje mlevenih oraha
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke očistite, ogulite i izrendajte. Stavite u tiganj, pa dodajte šećer i cimet i propržite nekih 10 minuta. U puter sobne temperature dodajte šećer i vanilin šećer, kao i jogurt. Sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite testo. Na kraju dodajte orahe i još malo mesite kako bi se sve sjedinilo. Razvucite testo u obliku pravouganika, pa isecite trake. Po sredini svake trake sipajte fil, pa spojite ivice. Prstima poravnajte, pa isecite štrudle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Gotove štrudle uvaljajte u šećer u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus