Uskoro nam kreće sezona slava i ono što domaćicama predstavlja najveći izazov su kolači. Sitnih kolača ima stvarno mnogo i treba se odlučiti za samo par vrsta. Međutim, nikad neme greške ukoliko izaberete klasične sitne kolače poput bajadera, rozen torte, breskvica, oblandi. Pred vama je recept za breskvice, napravite ih i uverite se da nisu komplikovane.
Sastojci:
Za testo
- 200 g masti
- 3 žumanceta
- 1 čaša šećera (čaša od kiselog mleka)
- 5 čaša brašna
- na vrh noža sode bikarbone
Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
- malo ruma
- ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
- ekstrakt zelene boje + malo mleka da se pomeša
Priprema:
Zamesiti sastojke za testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha i rumom. Preklopite kuglice pa jednu stranu umočite u zelenu boju, drugu u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem