Uskoro nam kreće sezona slava i ono što domaćicama predstavlja najveći izazov su kolači. Sitnih kolača ima stvarno mnogo i treba se odlučiti za samo par vrsta. Međutim,  nikad neme greške ukoliko izaberete klasične sitne kolače poput bajadera, rozen torte, breskvica, oblandi. Pred vama je recept za breskvice, napravite ih i uverite se da nisu komplikovane.

Sastojci:

Za testo

  • 200 g masti
  • 3 žumanceta
  • 1 čaša šećera (čaša od kiselog mleka)
  • 5 čaša brašna
  • na vrh noža sode bikarbone

Za fil

  • 2-3 kašike džema od kajsija
  • mleveni orasi
  • malo ruma
  • ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
  • ekstrakt zelene boje + malo mleka da se pomeša

Priprema:

Zamesiti sastojke za testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha i rumom. Preklopite kuglice pa jednu stranu umočite u zelenu boju, drugu u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.