Uskoro nam kreće sezona slava i ono što domaćicama predstavlja najveći izazov su kolači. Sitnih kolača ima stvarno mnogo i treba se odlučiti za samo par vrsta. Međutim, nikad neme greške ukoliko izaberete klasične sitne kolače poput bajadera, rozen torte, breskvica, oblandi. Pred vama je recept za breskvice, napravite ih i uverite se da nisu komplikovane.
Sastojci:
Za testo
- 200 g masti
- 3 žumanceta
- 1 čaša šećera (čaša od kiselog mleka)
- 5 čaša brašna
- na vrh noža sode bikarbone
Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
- malo ruma
- ekstrakt crvene boje + malo mleka da se pomeša
- ekstrakt zelene boje + malo mleka da se pomeša
Priprema:
Zamesiti sastojke za testo, praviti kuglice, poređati na pleh i peći na 180 stepeni oko 15 min. Kad se testo ohladi kuglice presecite na pola pa namažite džemom koji je pomešan sa malo mlevenih oraha i rumom. Preklopite kuglice pa jednu stranu umočite u zelenu boju, drugu u crvenu jestivu boju, pa celu kuglicu u šećer.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus