Ako želite da brzo napravite nekoliko vrsta kolača za slavu, a da se ne mučite puno, onda je ovo pravi recept za vas. U jednu smesu koju ste podelili na 3 dela dodajte određene ukuse i dobićete 7 različitih kolača.

Od ove količine dobije se nekih 2,5 kg kolača.

Sastojci za osnovnu smesu: 

  • 950 g-1 kg krompira (najbolje je beli krompir)
  • 400 g margarina (za posnekolače posni margarin)
  • 480 g šećera u prahu

Sastojci za čokoladni deo: promešajte.

Za smesu sa orasima: U treći deo osnovne smese dodajte mleveni keks i orahe, pa promešajte.

  1. Od kokos smese (ne od cele smese) napravite kuglice i uvaljajte ih u kokos.
  2. Na providnu foliju sipajte pola čokoladne smese, pokrijte sa još malo providne folije i oklagijom rastanjite. Zatim skinite providnu foliju i malo izravnajte čokoladnu smesu, pa preko sipajte kokos smesu (ako se osušila dosipajte vodu ili mleko), ali ostavite jedan deo pri kraju prazan. Urolajte. Ostavite da se ohladi.
  3. Drugu polovinu čokoladne smese stavite na providnu foliju i oblikujte u pravougaonik. Prekrijte providnom folijom i oklagijom samo malo rastanjite. Sipajte preko smesu sa orasima, preko cele čokoladne smese. Zatim čašom izvucite kolače u obliku kruga. Do pola pravougaonika izvucite čašom oblike. Kružne kolače možete da dekorišete sa orahom. Smesu koja je ostala od čaše sjedinite.
  4. Drugu polovinu pravougaonika isecite na kockice. Možete da dekorište sa istopljenom čokoladom. I gotove su dve vrste kolača. Ostavite u frižideru.
  5. Smesa koja vam je ostala dok ste pravili kolače u obliku kruga (čokoladna i sa orasima) iskoristite za kolače u obliku trougla. U kalup u obliku trougla stavite providnu foliju i sipajte smesu. Izravnajte i stavite da se ohladi. Premažite sa čokoladom i secite.
  6. U mokru krpu uvijte oblandu i ostavite da stoji 15 minuta. Smesu sa orasima pomešajte sa iseckanim žele bombonama i premažite oblandu. Urolajte i ostavite da se ohladi.
  7. Od preostale kokos smese napravite veće kuglice i prstom napravite malu rupu u sredini. Uvaljajte u kokos, a čokoladni krem ili nutelu sipajte u špric za kolače i napunite rupe u kuglicama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: uradisama-idejazakreativce