Slatko testo i pomorandža čine fantastičan spoj i kada jednom napravite ovu jednostavnu tortu, postaćete zavisni od nje.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 pomorandže

Priprema:

Pomešajte jaja i šećera, pa umutite. Dodajte ulje, rendanu koru i sok jedne pomorandže. Sve vreme mutite. Zatim dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Promešajte varjačom.

Kalup obložite pek papirom i premažite puterom. Premažite i ivice. Sipajte jednu kašiku šećera po dnu i malo protresite da bi se lepo rasporedio. Drugu pomorandžu isecite na tanje kolutove (sa korom) i poređajte po dnu kalupa. Preko sipajte testo i varjačom ga lepo rasporedite.

Pecite na 180°C nekih 45 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs