Slatko testo i pomorandža čine fantastičan spoj i kada jednom napravite ovu jednostavnu tortu, postaćete zavisni od nje.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 60 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 pomorandže
Priprema:
Pomešajte jaja i šećera, pa umutite. Dodajte ulje, rendanu koru i sok jedne pomorandže. Sve vreme mutite. Zatim dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Promešajte varjačom.
Kalup obložite pek papirom i premažite puterom. Premažite i ivice. Sipajte jednu kašiku šećera po dnu i malo protresite da bi se lepo rasporedio. Drugu pomorandžu isecite na tanje kolutove (sa korom) i poređajte po dnu kalupa. Preko sipajte testo i varjačom ga lepo rasporedite.
Pecite na 180°C nekih 45 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus