Slatko testo i pomorandža čine fantastičan spoj i kada jednom napravite ovu jednostavnu tortu, postaćete zavisni od nje.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 60 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 pomorandže
Priprema:
Pomešajte jaja i šećera, pa umutite. Dodajte ulje, rendanu koru i sok jedne pomorandže. Sve vreme mutite. Zatim dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Promešajte varjačom.
Kalup obložite pek papirom i premažite puterom. Premažite i ivice. Sipajte jednu kašiku šećera po dnu i malo protresite da bi se lepo rasporedio. Drugu pomorandžu isecite na tanje kolutove (sa korom) i poređajte po dnu kalupa. Preko sipajte testo i varjačom ga lepo rasporedite.
Pecite na 180°C nekih 45 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem