Starinski kolač koji nikad ne izlazi iz mode.
Sastojci:
300 g masti ili margarina
200 g šećera u prahu
2 cela jajeta
1 žumance
250 g mlevenih oraha
oko 500 g brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilina šećera
džem
Priprema:
1. Mast ili margarin, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom. Dodati jaja i žumance pa još mutiti. Postepeno dodavati orahe i brašno u koje je prethodno umešan prašak za pecivo. Umesiti testo koje ne sme da bude tvrdo, ali ni da se lepi za ruke.
2. Razvući testo oklagijom na površini posutoj brašnom. Modlom vaditi vanilice i ređati u podmazani pleh. Peći na 180 stepeni.
3. Spajati po dva kolačića džemom i slagati na tanjir. Po želji se mogu posuti ili uvaljati u prah šećer, ali nije obavezno, jer imaju lepu rumenu boju zbog oraha.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese