Starinski kolač koji nikad ne izlazi iz mode.
Sastojci:
300 g masti ili margarina
200 g šećera u prahu
2 cela jajeta
1 žumance
250 g mlevenih oraha
oko 500 g brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilina šećera
džem
Priprema:
1. Mast ili margarin, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom. Dodati jaja i žumance pa još mutiti. Postepeno dodavati orahe i brašno u koje je prethodno umešan prašak za pecivo. Umesiti testo koje ne sme da bude tvrdo, ali ni da se lepi za ruke.
2. Razvući testo oklagijom na površini posutoj brašnom. Modlom vaditi vanilice i ređati u podmazani pleh. Peći na 180 stepeni.
3. Spajati po dva kolačića džemom i slagati na tanjir. Po želji se mogu posuti ili uvaljati u prah šećer, ali nije obavezno, jer imaju lepu rumenu boju zbog oraha.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća