Starinski kolač koji nikad ne izlazi iz mode.
Sastojci:
300 g masti ili margarina
200 g šećera u prahu
2 cela jajeta
1 žumance
250 g mlevenih oraha
oko 500 g brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilina šećera
džem
Priprema:
1. Mast ili margarin, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom. Dodati jaja i žumance pa još mutiti. Postepeno dodavati orahe i brašno u koje je prethodno umešan prašak za pecivo. Umesiti testo koje ne sme da bude tvrdo, ali ni da se lepi za ruke.
2. Razvući testo oklagijom na površini posutoj brašnom. Modlom vaditi vanilice i ređati u podmazani pleh. Peći na 180 stepeni.
3. Spajati po dva kolačića džemom i slagati na tanjir. Po želji se mogu posuti ili uvaljati u prah šećer, ali nije obavezno, jer imaju lepu rumenu boju zbog oraha.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus