Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRUGAČIJA VERZIJA OMILJENE JESENJE POSLASTICE: Isprobajte pitu sa jabukama na japanski način - 1 trik pravi razliku 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Pita od jabuka na japanski način se malo razlikuje od domaće lenje pite.

Pita sa jabukama Izvor: Printscreen/YT/Кухня Webspoon

Jesen nam donosi razne poslastice, kao što su pečeno kestenje, kesten pire i razni specijaliteti sa bundevom. Ali, ono što najviše volimo da jedemo kada je napolju hladno i pada kiša, to je dobra domaća pita sa jabukama. Još ako je poslužimo sa kuvanim vinom ili toplom čokoladom nema većeg užitka. Tada samo treba da se ušuškamo i pustimo film. 

Sada vam donosimo recept za pitu sa jabukama onako kako prave Japanci. Mi je obično pravimo sa gotovim korama ili prelijemo smesom od jaja i brašna, a njihov trik je u tome što ispečene jabuke sipaju u pleh, preko testo i zapeku. A zatim sve to urolaju i dobiju neverovatnu poslasticu. Japanci umesto lenje pite ili pite sa gotovim korama i jabukama prave savršeno ukusan rolat koji može da parira svakoj piti. Uživajte u ukusu. 

Sastojci:

  • 6 jabuka 
  • 300 g šećera 
  • 150 g oraha 
  • 1 kašičica cimeta 
  • 3 jajeta 
  • 10 g vanila šećera 
  • 150 g mleka ili jogurta
  • 200 g brašna 
  • 2 kašičice praška za pecivo

Priprema:
Očistite jabuke i izrednajte. Sipajte jabuke u tiganj i dodajte šećer (150 g). Promešajte. Kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte orahe koje ste izblendirali i cimet. Promešajte i isključite šporet. Jaja pomešajte sa šećerom (150 g) i vanila šećerom, pa umutite. Dodajte mleko, a zatim i prosejano brašno sa praškom za pecivo. 
Pleh obložite pek papirom i sipajte jabuke, pa poravnajte. Zatim sipajte smesu sa jajima i isto poravnajte. Pecite na 180°C nekih pola sata. Izvadite iz pleha i urolajte. Pospite šećerom u prahu. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti