Jesen nam donosi razne poslastice, kao što su pečeno kestenje, kesten pire i razni specijaliteti sa bundevom. Ali, ono što najviše volimo da jedemo kada je napolju hladno i pada kiša, to je dobra domaća pita sa jabukama. Još ako je poslužimo sa kuvanim vinom ili toplom čokoladom nema većeg užitka. Tada samo treba da se ušuškamo i pustimo film.
Sada vam donosimo recept za pitu sa jabukama onako kako prave Japanci. Mi je obično pravimo sa gotovim korama ili prelijemo smesom od jaja i brašna, a njihov trik je u tome što ispečene jabuke sipaju u pleh, preko testo i zapeku. A zatim sve to urolaju i dobiju neverovatnu poslasticu. Japanci umesto lenje pite ili pite sa gotovim korama i jabukama prave savršeno ukusan rolat koji može da parira svakoj piti. Uživajte u ukusu.
Sastojci:
- 6 jabuka
- 300 g šećera
- 150 g oraha
- 1 kašičica cimeta
- 3 jajeta
- 10 g vanila šećera
- 150 g mleka ili jogurta
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Očistite jabuke i izrednajte. Sipajte jabuke u tiganj i dodajte šećer (150 g). Promešajte. Kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte orahe koje ste izblendirali i cimet. Promešajte i isključite šporet. Jaja pomešajte sa šećerom (150 g) i vanila šećerom, pa umutite. Dodajte mleko, a zatim i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Pleh obložite pek papirom i sipajte jabuke, pa poravnajte. Zatim sipajte smesu sa jajima i isto poravnajte. Pecite na 180°C nekih pola sata. Izvadite iz pleha i urolajte. Pospite šećerom u prahu.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem