Umesite mekano testo, napunite kremom i ispecite. Dobićete buhtle koje su idealne za doručak uz čašu mleka. Ne treba vam posebno iskustvo za pravljenje buhtli, jer se testo poprilično lako mesi tako da svima uspeva.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 svež kvasac
- 250 ml mlakog mleka
- 50 g margarina
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
- krem ili džem
- prstohvat soli
Priprema:
Kvasac pomešati sa mlakim mlekom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta, a zatim ga dodati u brašno. Penasto umutiti margarin, i dodati mu šećer, vanilin šećer, jaje i so. Potom sve te sastojke dodati brašnu i umestiti testo.
Od testa formirati loptice veličine jajeta, malo ih spljoštiti između dlanova, staviti kašičicu krema, pa opet formirati lopticu i ređati ih u nauljen pleh.
Pleh napunjen lopticama prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ptotm ih peći oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumene.
Kad buhtle budu pečene, posuti ih šećerom u prahu, po želji.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta