Umesite mekano testo, napunite kremom i ispecite. Dobićete buhtle koje su idealne za doručak uz čašu mleka.  Ne treba vam posebno iskustvo za pravljenje buhtli, jer se testo poprilično lako mesi tako da svima uspeva.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 svež kvasac
  • 250 ml mlakog mleka
  • 50 g margarina
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • krem ili džem
  • prstohvat soli

Priprema:

Kvasac pomešati sa mlakim mlekom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta, a zatim ga dodati u brašno. Penasto umutiti margarin, i dodati mu šećer, vanilin šećer, jaje i so. Potom sve te sastojke dodati brašnu i umestiti testo.

Od testa formirati loptice veličine jajeta, malo ih spljoštiti između dlanova, staviti kašičicu krema, pa opet formirati lopticu i ređati ih u nauljen pleh.

Pleh napunjen lopticama prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ptotm ih peći oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumene.

Kad buhtle budu pečene, posuti ih šećerom u prahu, po želji.