Kolači koji se ne peku su idealne poslastice za sve prilike. Lako se prave, a i izgledom i neodoljivim ukusom mogu da pariraju čuvenim tortama, kao što je reform ili moskva šnit. Ovaj jednostavni kolač se pravi sa piškotama, voćnim i puding filom. Osvežavajuća je i kremasta, pa će se pojesti čim je poslužite.
Sastojci:
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- 120 g putera
Za voćni fil:
- 300 g bobičastog voća
- 100 g šećera
- 50 ml vode
- 25 g skroba
Još:
- 120 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 g čokolade
Priprema:
Puding, mleko i šećer pomešajte, pa skuvajte. Konstantno mešajte dok se ne zgusne, pa dodajte puter i nastavite da mešate dok se sve ne sjedini. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Voće sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne sjedini, pa zatim dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Dobro promešajte, još kratko kuvajte, pa prelijte preko fila od pudinga. Ohladite pola sata u frižideru. Preko poređajte piškote koje ste umočili u mleko i pokrijte providnom folijom. Ohladite u frižideru sat vremena. Okrenite uz pomoć tacne, tako da sada piškote budu na dnu. Čokoladu istopite, pa ukrasite kolač.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom