Kolači koji se ne peku su idealne poslastice za sve prilike. Lako se prave, a i izgledom i neodoljivim ukusom mogu da pariraju čuvenim tortama, kao što je reform ili moskva šnit. Ovaj jednostavni kolač se pravi sa piškotama, voćnim i puding filom. Osvežavajuća je i kremasta, pa će se pojesti čim je poslužite. 

Sastojci:

Za fil:

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 600 ml mleka 
  • 150 g šećera 
  • 120 g putera 

Za voćni fil:

  • 300 g bobičastog voća 
  • 100 g šećera 
  • 50 ml vode 
  • 25 g skroba 

Još:

  • 120 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • 100 g čokolade 

Priprema:

Puding, mleko i šećer pomešajte, pa skuvajte. Konstantno mešajte dok se ne zgusne, pa dodajte puter i nastavite da mešate dok se sve ne sjedini. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Voće sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne sjedini, pa zatim dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Dobro promešajte, još kratko kuvajte, pa prelijte preko fila od pudinga. Ohladite pola sata u frižideru. Preko poređajte piškote koje ste umočili u mleko i pokrijte providnom folijom. Ohladite u frižideru sat vremena. Okrenite uz pomoć tacne, tako da sada piškote budu na dnu. Čokoladu istopite, pa ukrasite kolač.