Slatko je uvek dobra ideja pogotovo ako se lako pravi. Kada ne znate koju tortu da pravite za rođendan ili vam se samo jede nešto slatko, a da nije kupovno, mi vam onda predlažemo da napravite kolač koji se ne peče. Sve što treba da uradite je da poređate sastojke u kalup i ohladite u frižideru. 

Ovaj kolač svima uspeva, a o ukusu će se pričati danima. Takođe, odlično je rešenje ako tek počitnjete da pravite poslastice jer ne morate da pečete patišpanj.

A pre ovog kolača napravite ručak koji će se pamtiti kao što je belo meso u sosu od luka.  

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 100 ml mleka (za umakanje piškota)
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 400 g maskarpone sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 200 g kuvanog kondezovanog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 200 g čokolade 
  • 150 ml mleka 
  • 50 g slanog kikirikija 

Priprema:

Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Zatim umutite maskarpone sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Slatku pavlaku zasebno umutite, pa sjedinite obe smese. Podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kuvano kondezovano mleko. Preko piškota sipajte prvo beli fil (bez kondezovanog mleka), a zatim i krem fil. Stavite u frižider na sat vremena, pa prelijte čokoladnom glazurom. Nju ćete dobiti kada mleko i čokoladu zajedno otopite. Stavite u frižider na još pola sata. Pospite seckanim kikirikijem.