Slatko je uvek dobra ideja pogotovo ako se lako pravi. Kada ne znate koju tortu da pravite za rođendan ili vam se samo jede nešto slatko, a da nije kupovno, mi vam onda predlažemo da napravite kolač koji se ne peče. Sve što treba da uradite je da poređate sastojke u kalup i ohladite u frižideru.
Ovaj kolač svima uspeva, a o ukusu će se pričati danima. Takođe, odlično je rešenje ako tek počitnjete da pravite poslastice jer ne morate da pečete patišpanj.
A pre ovog kolača napravite ručak koji će se pamtiti kao što je belo meso u sosu od luka.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 100 ml mleka (za umakanje piškota)
- 600 ml slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kuvanog kondezovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
- 150 ml mleka
- 50 g slanog kikirikija
Priprema:
Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Zatim umutite maskarpone sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Slatku pavlaku zasebno umutite, pa sjedinite obe smese. Podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kuvano kondezovano mleko. Preko piškota sipajte prvo beli fil (bez kondezovanog mleka), a zatim i krem fil. Stavite u frižider na sat vremena, pa prelijte čokoladnom glazurom. Nju ćete dobiti kada mleko i čokoladu zajedno otopite. Stavite u frižider na još pola sata. Pospite seckanim kikirikijem.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus