Oblande su prava olakšica u pripremi kolača, jer nam štede vreme pripreme kada poželimo da se zasladimo. Kombinacija za fil ima na pretek, ali vam danas predstavljamo starinsku verziju sa orasima. Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema:
Mleko stavite da da se kuva, dodajte šećer, margarin i vanilin šećer.Pred kraj dodamjte orahe. Kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri dok se ne dobije gusti karamel.
Filujete svaki list oblande osim zadnje i na kraju pritisnete nečim težim da se listovi spoje. Secite kad se ohladi.
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca