Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu komplikovanih poslastica, onda je ovaj brzi kolač pravo rešenje za vas. Izdašan je, ukusan i jeftin, ostaće vam i za sutradan. Sve sastojke uglavnom imate kod kuće, zato zasucite rukav i krenite sa pripremom. Recept je u nastavku.
Sastojci:
Šolja je od 200ml
- šolja brašna
- šolja šećera
- šolja griza
- šolja ulja
- šolja mleka
- šolja džema po izboru
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Jaja izlupajte u činiji, dodajte šećer i vanilin šećer pa još malo umutite žicom. Dodajte potom i mleko i ulje i promešajte. Zatim idu griz, brašno i prašak za pecivo. Mešajte da nema grudvica. Na kraju ubacite džem.
Pleh podmažite sa malo ulja i brašna ili stavite pek papir. Smesu izlijte u pleh i pecite 25 minuta. Gotov kolač pospite šećerom u prahu i služite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus