Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

BOLJI OD KUPOVNOG: Ovo je recept za domaći hleb koji ćete odmah želeti da prepišete 

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Nema ničeg lepšeg od mirisa domaćeg hleba.

Izvor: Tanja Đorđević

Neizostavna namirnica na srpskoj trpezi je hleb. Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a rezultat efektan i ukusan.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • po potrebi pšenično belo brašno
  • 3 kašike ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mlaku vodu staviti šećer, kvasac i kašiku brašna pa ostaviti da se naraste 10-ak minuta biće dovoljno.
U narasli kvasac dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo glatko pa malo nauljiti sa svih strana i ostaviti da se udvostruči.
Testo naraslo premesiti pa ostaviti opet da nadodje.Zatim gotovo naraslo testo podeliti na 2 lopte .Svaku loptu rastaniti i umotati kao za štrudlu.Staviti u pleh obložen pek papirom. Pre nego što se stavi da se peče raseći po sredini i peći oko pola sata na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Recept poslala Tanja Đorđević

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti