Neizostavna namirnica na srpskoj trpezi je hleb. Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a rezultat efektan i ukusan.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- po potrebi pšenično belo brašno
- 3 kašike ulje
Priprema:
U mlaku vodu staviti šećer, kvasac i kašiku brašna pa ostaviti da se naraste 10-ak minuta biće dovoljno.
U narasli kvasac dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo glatko pa malo nauljiti sa svih strana i ostaviti da se udvostruči.
Testo naraslo premesiti pa ostaviti opet da nadodje.Zatim gotovo naraslo testo podeliti na 2 lopte .Svaku loptu rastaniti i umotati kao za štrudlu.Staviti u pleh obložen pek papirom. Pre nego što se stavi da se peče raseći po sredini i peći oko pola sata na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus