Neizostavna namirnica na srpskoj trpezi je hleb. Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a rezultat efektan i ukusan.
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- po potrebi pšenično belo brašno
- 3 kašike ulje
Priprema:
U mlaku vodu staviti šećer, kvasac i kašiku brašna pa ostaviti da se naraste 10-ak minuta biće dovoljno.
U narasli kvasac dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo glatko pa malo nauljiti sa svih strana i ostaviti da se udvostruči.
Testo naraslo premesiti pa ostaviti opet da nadodje.Zatim gotovo naraslo testo podeliti na 2 lopte .Svaku loptu rastaniti i umotati kao za štrudlu.Staviti u pleh obložen pek papirom. Pre nego što se stavi da se peče raseći po sredini i peći oko pola sata na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem