Ove ukusne zalogajčiće od testa napravićete za samo 10 minuta - naravno morate sačekati da se ispeku - ali vreme pripreme je veoma brzo i lako. Testo se pravi od sira, brašna, maslaca i slatke pavlake, a punjenje je od šećera i kokosa. Tope se u ustima, jer je testo mekano i slatko.
Recept je u nastavku. Prijatno!
Sastojci:
Za 24 mini štrudle
- 400g brašna
- 400g sitnog sira
- kašika slatke pavlake
- 180g maslaca
- pola kašičice soli
- kesica praška za pecivo
- prstohvat vanilin šećera
- 150 g šećera
- 50g kokosovog brašna
Priprema:
Sir izgnječite dobro viljuškom, dodajte kašiku pavlake i promešajte. Dodajte i puter i so. Zatim trećinu brašna, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa ostatak brašna. Mešajte prvo kašikom, pa kad se sve sjedini onda umesite testo rukama. Nauljite površinu na kojoj ćete razraditi testo pa ga oklagijom razvucite na veći pravougaonik. Pospite testo šećerom i kokosovim brašnom. Po želji možete posuti i cimet.
Prvo malo urolajte ivice a zatim rolajte testo celom dužinom do pola da dobijete veliki rolat. Presecite dobijeni rolat na 12 delova i složite ih u pleh. Isto srolajte i drugu polovinu testa pa isecite na 12 delova. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatno žutu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus