Ako ste ljubitelji pravog mirisnog domaćeg hrskavog hleba došli ste na pravo mesto. Danas sa vama delimo bakin recept za ukusan hleb sa hrskavom koricom. 

Ništa lepše od domaćeg hleba koji sami umesimo.

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 600 - 650 g brašna
  • 20 g kvasca svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli

Priprema:

Kvasac rastopiti u mlakoj vodi, dodati brašno i so pa zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da nadodje pola sata. Premesiti, pa ponoviti postupak. Sto pobrašnjiviti pa malo premesiti testo i oblikovati loptu Obilno pobrašnjiviti testio i pokriti loptu od testa da malo poraste.

Rernu uključiti na 250 stepeni pa staviti praznu šerpu (ako imate sa poklopcem) u rernu. Kad testo nadođe, šerpu vruću izvaditi iz rerne i prebaciti nadošlo testo i zarezati oštrim nožem po sredini, poklopiti i vratiti u rernu.

Temperaturu smanjiti posle 20 min na 220 stepeni i otklopiti i peći još 20 min da hleb lepo porumeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja