Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

NE BACAJTE OSTATAK DINJE, NAPRAVITE KOLAČ KOJI JE ZALUDEO DOMAĆICE: Bez brašna, mekano i sočno u isto vreme

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Dinja je odlična i u kolačima.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Mekan i mirisni kolač sa dinjom i grizom prava je stvar za zaslađenje nakon ručka. Iskoristite priliku i napravite ga sad za vikend, obradujte ukućane i goste. Sastojke za ovaj kolač uglavnom imate kod kuće, potrebno je samo da kupite voće. Osim dinje možete da koristite i jabuke, kruške, breskve...

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1/4 dinje ili pola manje
  • 100 g šečera
  • 2 pune kašike gustina
  • 2 kašike pune griza
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • pola čaše jogurta 
  • malo cimeta
  • 1/2 praška za pecivo

Možda će vas zanimati

Priprema:

Obložiti pek papirom pleh 30x20 cm. Rernu uključiti na 200 stepeni.Umutiti jaja sa šećerom dodati griz, gustin prosejan sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, jogurt, 1/2 kašičice cimeta . Sve polako izjednačiti i sipati u pleh i izravnati.

 Poređati kriške dinja (mogu i jabuke, kruške, kajsije, breskve). Peći na 200 stepeni oko 50-60 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti