Ovaj kolač je idealan za sve ljubitelje čokolade, jer možete da osetite njen pun ukus. Toliko se lako i brzo pravi da će često biti na meniju. Sa dodatkom džema predstavlja kombinaciu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ako volite medeno srce, ovaj kolač ćete još više.
Sastojci:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- kesica vanilin šećera
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 250 ml jogurta
- 250 g brašna
- 20 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
I još:
- 2 kašike džema
- 120 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
Priprema:
U jaja dodajte prstohvst soli. Mutite mikserom par minuta, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite 5 minuta. Postepeno dodajte jogurt i ulje sve vreme muteći. U činiji promešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Nakon što smanjite brzinu miksera dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Tepsiju (35×20 cm) premažite uljem i pospite sa kakaom ili brašnom. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, presecite ga na pola. Na jednu polovinu namažite džem. Preklopite drugom polovinom biskvita. Preko prelijte sa čokoladnom glazurom.
Sačekajte 15-tak minuta da se čokolada malo stegne, pa isecite na kockice ili štanglice.
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus