Ovaj kolač je idealan za sve ljubitelje čokolade, jer možete da osetite njen pun ukus. Toliko se lako i brzo pravi da će često biti na meniju. Sa dodatkom džema predstavlja kombinaciu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ako volite medeno srce, ovaj kolač ćete još više.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • kesica vanilin šećera
  • 150 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 20 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

 I još:

  • 2 kašike džema
  • 120 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja

Priprema:

U jaja dodajte prstohvst soli. Mutite mikserom par minuta, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite 5 minuta. Postepeno dodajte jogurt i ulje sve vreme muteći. U činiji promešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Nakon što smanjite brzinu miksera dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Tepsiju (35×20 cm) premažite uljem i pospite sa kakaom ili brašnom. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, presecite ga na pola. Na jednu polovinu namažite džem. Preklopite drugom polovinom biskvita. Preko prelijte sa čokoladnom glazurom.

Sačekajte 15-tak minuta da se čokolada malo stegne, pa isecite na kockice ili štanglice.

Izvor: cooking.rs