Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pite

RECEPT ZA SRPSKU “BOMBA" GIBANICU: Sa mladim sirom i kajmakom, a domaćice kažu - što više jaja, manje se sramotimo

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Recept za gibanicu je toliko ukusan da ćete ga stalno iznova pripremati, a pritom je i jednostavan i brz.

Izvor: Shutterstock

Gibanica je pita sa sirom, za čiju se pripremu kore uglavnom gužvaju i umaču u fil. Međutim, u receptu koji vam donosimo u nastavku kore se ređaju ravno, i svaka se kora premazuje filom. Fil je izdašan i sočan, sadrži jaja, sir, kajmak, mast, mleko. Ova gibanica predstavlja pravi gurmanluk - obavezno probajte.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora
400 g mladog sira
4 kašike starog kajmaka
5 jaja
2 kašike masti
1 šolja mleka
pola kašičice soli (ako sir ili kajmak nisu slani)
malo ulja
jedno žumance

Možda će vas zanimati

Priprema:

Uzmite dublju vangu i u njoj pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast i mleko (dodajte i so, po potrebi). rernu uključite na 250 stepeni da se zagreva. Tepsiju u kojoj ćete peći nauljite pa naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu dok ne potrošite sve sastojke. Koru na vrhu premažite umućenim žumancetom. Peče se oko sat vremena. Kada je gotova, gibanicu prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom da površinski sloj blago omekša.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti