Ovu pitu možete da pripremate za večeru, ali i kada vam dođu gosti, pa želite da ih oduševite. Umesto gotovih kora korsitite testo koje ste sami umesili i ređajte testo, pa sir. Svi će vam tražiti repete kada jednom probaju.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 8 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašičica soli
- 1 jaje
- 350 ml mleka
- 300 g maslaca
- 500 g sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac, šećer i so. Zatim dodajte jaje i mleko, sjedinite, pa dodajte istopljeni maslac (100 g). Umesite testo, pokrijte i ostavite na toplom mestu pola sata. Napravite valjak, pa isecite 8 delova. Svaki razvucite u tanak krug. Tepsiju premažite sa maslacem sobne temperature, pa stavite jedan krug, premažite maslacem sobne temperature (200 g) i preko stavite drugi krug testa i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da bude testo. Samo poslednje testo ne premazujete maslacem, a sva ostala da. Isecite pitu po želji i premažite umućenim jajetom. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus