Ovu pitu možete da pripremate za večeru, ali i kada vam dođu gosti, pa želite da ih oduševite. Umesto gotovih kora korsitite testo koje ste sami umesili i ređajte testo, pa sir. Svi će vam tražiti repete kada jednom probaju. 

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 8 g kvasca 
  • 1 kašika šećera 
  • 1,5 kašičica soli 
  • 1 jaje 
  • 350 ml mleka 
  • 300 g maslaca 
  • 500 g sira

Za premazivanje:

  • 1 jaje

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac, šećer i so. Zatim dodajte jaje i mleko, sjedinite, pa dodajte istopljeni maslac (100 g). Umesite testo, pokrijte i ostavite na toplom mestu pola sata. Napravite valjak, pa isecite 8 delova. Svaki razvucite u tanak krug. Tepsiju premažite sa maslacem sobne temperature, pa stavite jedan krug, premažite maslacem sobne temperature (200 g) i preko stavite drugi krug testa i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da bude testo. Samo poslednje testo ne premazujete maslacem, a sva ostala da. Isecite pitu po želji i premažite umućenim jajetom. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta.