Ne morate više da pravite krompir samo na klasičan način, zapečen ili kao pire. Samo nekoliko minuta potrebno vam je za ovo ukusno jelo od krompira i kačkavalja. Lako se priprema, a možete ga poslužiti uz paradajz sos ili sos od pečuraka kao ručak ili večeru. Takođe, sa ovim jelom možete da poslužite i neku salatu i vaš obrok je spreman za nekih 15 minuta. Ako ste umorni posle posla ili vas jednostavno mrzi da kuvate onda je naš predlog za savršen ručak/večeru upravo ovaj recept. 

Posle predivnog obroka za koji se niste mnogo pomučili počastite sebe i oblandama

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 100 g tvrdog sira 
  • peršun
  • 2 jajeta 
  • 100 g slanine (može i ne mora)
  • 1 kašika brašna

Priprema:
Oljuštite i izrendajte krompir, a zatim ga procedite i stavite ga u jednu posudu. Izrendajte kačkavalj, isecite peršun, posolite, pobiberite i sve to stavite u posudu sa krompirom, a onda i jaja koja ste pre toga dobro umutili. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte iseckanu slaninu i brašno. Pržite pljeskavice u vrelom ulju sve dok ne dobiju zlatnu boju.