Ova proja se lako pravi, a čine je sastojci koje većina ima već u kući. Jednostavna priprema omiljenog doručka, a možete je napraviti u tepsiji ili u kalupu za mafine.
Sastojci:
- 3 jaja
- šolja od 200 g kukuruznog brašna
- 1/2 šolje belog brašna
- 1/2 šolje griza
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 200 g feta sira
- 1/2 praziluka
- 1 paprika kisela
- so
Priprema:
Umutiti jaja, dodati kukuruzno brašno, belo brašno sa praškom za pecivo, griz, ulje, sir izdrobljen na krupnije, praziluk, papriku sečenu na kockice i so ako sir nije slan.
Dodati kiselu vodu 50 ml po potrebi i više da se dobije malo gušća smesa. Pleh 23 cm obložiti pek papirom pa istresti smesu i izravnati.
Odozgo možete malo još sira izmrviti. Peći na 220 stepeni oko 45-50 min. da lepo porumeni. Prohlađenu seći.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem