Ručak sa belim mesom je nešto čemu se raduje cela porodica. Sada napravite lažne sarme, tako što ćete koristiti belo meso umesto kiselog kupusa. Belom meso filujte paradajzom i sirom, a zatim urolajte. Kada se zapeče dobijete ukusni mini zalogaje koje možete da služite za ručak uz neki prilog, ali i na proslavama kao predjelo.
Posle prelepog obroka počastite se jednako ukusnim kolačem ili slatkim testom.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 20 g rendanog sira
- 1 paradajz
- 10 g bosiljka
- 30 g pavlake
Priprema:
Izlupajte meso, pa posolite i pobiberite. Pomešajte iseckani paradajz, rendani sir i seckani bosiljak. Napunite meso, pa urolajte. Ređajte u tepsiju, a zatim prelijte sa malo ulja. Pecite na 180°C nekih 15 minuta, pa zatim izvadite i premažite pavlakom. Vratite na istu temperaturu još 15 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem