Kada vam treba doručak ili prilog od krompira, onda pripremite ovo. U tiganju poređajte krompir i sir i zapecite. Lako i jednostavno napravićete omiljeni prilog na drugačiji način ili zanimljivi doručak. Svi znamo da je doručak najbitniji obrok i zato je dobro da kvalitetno i obilno jedete, a ovo je naš predlog. 

Kao prilog možete da služite uz neko meso kao što su natur šnicle, a ako želite možete da dodate i neku salatu. Ceo svet je poludeo za ovakvim načinom pripreme jer je preukusno, a toliko lako i brzo. 

Sastojci:

  • 3 srednja krompira
  • 1,5 kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 1 kašičica timijana
  • 40 g rendanog tvrdog sira 
  • 150 g narezanog tvrdog sira 
  • 40 g brašna 

Priprema:

Krompir operite i isecite na kolutove. Posolite, pobiberite, dodajte ljutu papriku i timijan, kao i rendani sir i brašno. Dobro promešajte. U tiganj sipajte ulje (oko 40 ml), pa poređajte polovinu krompira. Preko stavite komade sira, pa preostali krompir. Poklopite i pecite 10 minuta, a zatim okrenite i pecite još par minuta da se i druga strana zapeče.