Sicilijanski pesto je jedan od najlepših umaka. Ako pravite testeninu, njoke ili bruskete obavezno isprobajte sa ovim sosom. Intezivne arome podsećaju na Siciliju i zato će ovaj sos svaki obrok učiniti savršenim. Sami izaberite da li želite da ostavite nekoliko komadića ili da napravite glatku smesu.
Pinjole ovom pestu daju taj nezaboravan ukus, pa ako ih niste probali do sad, pravo je vreme. Miris bosiljka, parmezana i paradajza ostaće dugo u vašem sećanju.
Sastojci:
- 3 paradajza
- 1 čen belog luka
- 30 g pinjola
- 60 g parmezana
- 1 velika šaka bosiljka
- so
- 60 ml maslinovog ulja
- 110 g rikota sira
Priprema:
Paradajz prepolovite i izdubite. Prazne polutke stavite u blender, pa dodajte beli luk, pinjole i parmezan. Dobro izblendirajte, pa dodajte bosiljak, so, maslinovo ulje. Opet sjedinite. Sipajte u posudu i dodajte rikotu, pa promešajte. Sipajte u neku teglu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus