Ne postoji osoba koja ne voli palačinke, ali sada probajte da ih pripremite ovako. Obično ih samo ispečete i mažete nutelom, džemom ili pospete šećerom/orasima. Sada vam nudimo recept zbog kojeg će cela porodica sesti za sto i jedva čekati da ih poslužite. Palačinke filujete sa prepečenom slaninom i omletom, to sigurno nikada niste uradili, a zatim ređate u tepsiju i prelivate filom od jaja i rendanim sirom.
Pošto vam za ovaj recept treba puno jaja, ljuske možete da iskoristite u domaćinstvu.
Sastojci:
- 21 jaje
- 450 ml mleka
- 6 kašika ulja
- 300 g brašna
- malo karija
- 3 kašičice soli
- 50 g praziluka
- 100 g slanine
- 300 g kisele pavlake
- 140 g tvrdog sira
Priprema:
Jaja (8) posolite (1 kašičica soli), pa umutite. Dodajte brašno, nastavite da mutite, pa sipajte ulje i mleko. Sve dobro sjedinite. Ispecite palačinke od te smese, a zatim propržite slaninu koju ste prethodno iseckali. Jaja (5) posolite (1 kašičica), pa umutite i dodajte pavlaku (150 g). Ovu smesu dodajte u slaninu, pa još pržite. Sipajte i kari. Na kraju dodajte i seckani praziluk. Filujte palačinke, pa ih savijte u troguao. Poređajte na dno okrugle tepsije 4 palačinke u obliku trougla. Jaja (8) umutite sa pavlakom (150 g) i posolite (1 kašičica). Pola smese sipajte preko palačinki, pa stavite rendani sir (70 g). Preko stavite još 4 palačinke, pa preostali fil i rendani sir (70 g). Pecite na 180°C nekih 30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem