Ne postoji osoba koja ne voli palačinke, ali sada probajte da ih pripremite ovako. Obično ih samo ispečete i mažete nutelom, džemom ili pospete šećerom/orasima. Sada vam nudimo recept zbog kojeg će cela porodica sesti za sto i jedva čekati da ih poslužite. Palačinke filujete sa prepečenom slaninom i omletom, to sigurno nikada niste uradili, a zatim ređate u tepsiju i prelivate filom od jaja i rendanim sirom. 

Pošto vam za ovaj recept treba puno jaja, ljuske možete da iskoristite u domaćinstvu. 

Sastojci:

  • 21 jaje
  • 450 ml mleka 
  • 6 kašika ulja 
  • 300 g brašna 
  • malo karija 
  • 3 kašičice soli 
  • 50 g praziluka
  • 100 g slanine 
  • 300 g kisele pavlake 
  • 140 g tvrdog sira 

Priprema:

Jaja (8) posolite (1 kašičica soli), pa umutite. Dodajte brašno, nastavite da mutite, pa sipajte ulje i mleko. Sve dobro sjedinite. Ispecite palačinke od te smese, a zatim propržite slaninu koju ste prethodno iseckali. Jaja (5) posolite (1 kašičica), pa umutite i dodajte pavlaku (150 g). Ovu smesu dodajte u slaninu, pa još pržite. Sipajte i kari. Na kraju dodajte i seckani praziluk. Filujte palačinke, pa ih savijte u troguao. Poređajte na dno okrugle tepsije 4 palačinke u obliku trougla. Jaja (8) umutite sa pavlakom (150 g) i posolite (1 kašičica). Pola smese sipajte preko palačinki, pa stavite rendani sir (70 g). Preko stavite još 4 palačinke, pa preostali fil i rendani sir (70 g). Pecite na 180°C nekih 30 minuta.