Ako imate goste i pravite svima omiljeni prilog uz svako jelo, ne morate ga više praviti na isti način. Neka vaš izbor bude sočnan i mekan krompir sa hrskavo zapečenim koricama u obliku lepeze. Za ovaj recept potreban vam je samo krompir i nekoliko začina, a osim toga što se brzo pravi izuzeto je dekorativan. Preko krompira pospite pavlaku i služite ga uz meso ili ribu.

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 4-5 čena belog luka
  • 50 g putera
  • 1/2 kašičice majčine dušice                                                                                                                                                                    
  • mirođija 

Priprema:

Operite i oljuštite krompir, pa nožem zasecite proreze tako da dobije izgled lepeze. Izgnječite beli luk i isecite peršun i mirođiju.
U tiganju otopite maslac, dodajte maslinovo ulje, luk, pola kašičice majčine dušice, sve promešajte i ostavite da se krčka 3-4 minuta. Procedite tako dobijeno ulje uz pomoć cediljke. Obložite pleh papirom za pečenje, poređajte krompir i premažite ga polovinom  proceđenog ulja unutra i spolja, zatim posolite, pobiberite i pecite na 200°C 30 minuta. Izvadite krompir, a zatim ga premažite ostatkom ulja, pa pecite još 30 minuta sve dok krompir ne postane hrskav.