Kada su neka slavlja ili bitni događaju, ljudi pored kolača i torti najviše vole predjelo. Slane torte su idealne za sve vrste svečanosti, ali zašto je ne biste napravili i bez ikakvog povoda. Može vam zameniti glavni obrok, a zasitne su jako. Takođe, možete se poigrati sa dekoracijom.
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 3 jaja
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 200 g pečurki
- 1 čaša pavlake
- biber
- origano
Pripema:
Razviti lisnato testo malo više od veličine pleha. Na njega poređati rendanu šunku, rendan kačkavalja i isečene pečurke. Umutiti žumanca, dodati začine. Umutiti sneg od belanaca pa dodati pavlaku. Sjedinite obe smese pa prelijte preko pečuraka. Posuti susamom i peći na 220 stepeni. Ukrasiti po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus