Za večeru poslužite krompir iz rerne. Sirotinjsko jelo sa ovim namirnicama dobija potpuno novi ukus. Pikantno je i zanimljivog izgleda.  Ako baš i niste ljubitelj pikantnih obroka onda napravite neko drugačije punjenje. Ne morate da koristite čili ili ljutu papričicu, nego to zamenite nekim filom koji je po vašoj želji. 

Za večeru vam predlažemo i neku pitu da napravite, ako ne volite punjeni krompir. Posle nekoliko dana korišćenja rerne, vi je operite bez ribanja. 

Sastojci:

  • 2 velika krompira
  • 1 kašika neslanog putera, sobne temperature
  • 1 kašika crvene paprike u prahu (ili čili u prahu)
  • 1/2 kašike soli
  • 40 ml mleka
  • malo bibera u prahu 

Za punjenje:

  • 1 pileći file 
  • 1/2 kašike seckanog belog luka
  • 2 kašike seckanog crnog luka
  • 1,5 kašika paradajz pirea 
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika seckane ljute papričice 
  • 40 ml mleka

Za preliv: 

  • mocarela sir (može i ne mora) 

Priprema:

Dobro operite krompir, pa stavite u posudu i pecite na 210°C nekih 60-80 minuta. Propržite crni i beli luk, pa dodajte seckano belo meso. Kada se meso isprži sipajte paradajz pire, čili u prahu i seckanu ljutu papričicu. Sipajte i mleko i dobro promešajte. Kada je krompir pečen, isecite vrh, a zatim izdubite krompir. Od krompira napravite pire tako što ćete mu dodati mleko, puter i začine. Dobro izgnječite. Sipajte u poslastičarski špric, pa u izdubljeni krompir sipajte malo pirea, pa mesa, pa ostatak pirea. Posle mesa možete da stavite i malo mocarele, pa preko krompir. 

Vratite u zagrejanu rernu i pecite na 220°C još nekih 15 minuta.