Krompir je univerzalni prilog koji ide uz sva jela. Može se praviti u obliku perea, pomfrita ili pak hrskavih krompirića iz rerne. Ukoliko volite pomfrit, sada napravite bržu verziju, koja ne upija mnogo ulja. Reč je o okruglom pomfritu, za koji vam treba krompir, brašno i nekoliko začina.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1/4 kašičice origana
- 1/4 kašičice čilija
- So, biber
- Ulje za prženje
Priprema:
Krompir stavite u hladnu vodu i kuvajte ga otprilike 7 minuta pa ocedite i ostavite da se hladi. Zatim ga izrendajte pa ga dobro procedite u čistoj kuhinjskoj krpi. Prebacite krompir u veću posudu i dodajte ostale sastojke (osim ulja). Oblikujte loptice i pržite po 5-6 u tiganju dok ne postanu hrskavi, oko 3-4 minuta.
Vadite krompir na ubrus pa poslužite sa prilogom po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus