Krompir je univerzalni prilog koji ide uz sva jela. Može se praviti u obliku perea, pomfrita ili pak hrskavih krompirića iz rerne. Ukoliko volite pomfrit, sada napravite bržu verziju, koja ne upija mnogo ulja. Reč je o okruglom pomfritu, za koji vam treba krompir, brašno i nekoliko začina.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1/4 kašičice origana
  • 1/4 kašičice čilija
  • So, biber
  • Ulje za prženje

Priprema:

Krompir stavite u hladnu vodu i kuvajte ga otprilike 7 minuta pa ocedite i ostavite da se hladi. Zatim ga izrendajte pa ga dobro procedite u čistoj kuhinjskoj krpi. Prebacite krompir u veću posudu i dodajte ostale sastojke (osim ulja). Oblikujte loptice i pržite po 5-6 u tiganju dok ne postanu hrskavi, oko 3-4 minuta.

Vadite krompir na ubrus pa poslužite sa prilogom po želji.