Ako imate kod kuće bajat hleb, napravite ovo jelo. Još bolje od prženica, a ne treba vam mnogo vremena.
Za pripremu ćete utrošiti 10 minuta i za pečenje 30. Sve što treba da uradite je da iseckate sastojke, pomešate sa umućenim jajima i da prelijte preko hleba. Ovo je odlična ideja za brzinsku večeru pogotovo što sadrži sastojke koje volite, a to su viršle, paradajz, sir, kisela pavlaka...
Sastojci:
- 200 g tost hleba
- 200 ml mleka
- 6 jaja
- 2 paradajza
- 1 glavica luka
- 2 viršle
- 200 g sira
- 200 g kisele pavlake
- malo peršuna
- origano
Priprema:
Hleb umočite u mleko i ređajte u pleh dimenzija 23x32 cm. Ostavite 10 minuta da upije, a vi pripremite fil. Jaja posolite, pobiberite, dodajte origano i umutite. Dodajte kiselu pavlaku, rendani sir, paradajz iseckan na kockice, viršle, crni luk i peršun, pa sve dobro sjedinite. Sipajte preko hleba i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem