Ako imate kod kuće bajat hleb, napravite ovo jelo. Još bolje od prženica, a ne treba vam mnogo vremena. 

Za pripremu ćete utrošiti 10 minuta i za pečenje 30. Sve što treba da uradite je da iseckate sastojke, pomešate sa umućenim jajima i da prelijte preko hleba. Ovo je odlična ideja za brzinsku večeru pogotovo što sadrži sastojke koje volite, a to su viršle, paradajz, sir, kisela pavlaka...

Sastojci:

  • 200 g tost hleba 
  • 200 ml mleka 
  • 6 jaja 
  • 2 paradajza 
  • 1 glavica luka
  • 2 viršle 
  • 200 g sira
  • 200 g kisele pavlake 
  • malo peršuna  
  • origano 

Priprema:

Hleb umočite u mleko i ređajte u pleh dimenzija 23x32 cm. Ostavite 10 minuta da upije, a vi pripremite fil. Jaja posolite, pobiberite, dodajte origano i umutite. Dodajte kiselu pavlaku, rendani sir, paradajz iseckan na kockice, viršle, crni luk i peršun, pa sve dobro sjedinite. Sipajte preko hleba i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs