U narodu je poznato da hleb ne valja bacati, već ga treba pojesti ili iskoristiti za nešto drugo. Tako su i nastala neka jela, poput popare, sirotinjske hrane, na kojem su generacije odrasle. Tu su još naravno i neka jela koja uvek možete napraviti od ostatka hleba, prženice ili bruskete. Ukoliko želite brz obrok, a ipak nemate mnogo vremena za kuhinju, napravite jelo koje do sad niste pravilii, a koje se lako sprema. Možete ga praviti i za ručak i za večeru, tako da će vam se sigurno svideti.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2-3 paprike
  • 2 manja paradajza
  • 3 jaja
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • mirođija
  • hleb
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Iseckajte luk na manje komade i propržite na suncokretovom ulju, dodajte izgnječen beli luk, promešajte i pržite 5-7 minuta. Izrendanu šargarepu pomešajte sa lukom, a onda i sitno iseckane paprike. Poklopite tiganj i dinstati na srednjoj temperaturi 10 minuta. Dodajte i sitno isckan paradajz, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte. Dinstajte još 10 minuta i sklonite sa šporeta. U činiju dobro umutite jaja, pa dodajte mleko, papriku, so, biber, sitno iseckanu mirođiju i hleb iskidan na parčiće, sve dobro promešati, tako da izgleda kao testo. Podelite ga na dva dela, a zatim prvi deo stavite u tiganj i rasporedite ga celom dužinom, kao palačinku, zatim preko pravilno rasporedite smesu dobijenu od šaragrepe i paprike. Narendajte sir, a onda rasporedite i drugi deo smese. Sve poklopite i pržite na srednjoj temperaturi 7 minuta. Koristeći tanjir okrenite jelo na drugu stranu kako bi ste ga dobro zapekli i zapecite još 5 minuta.