Sigurni smo da svi u kući imate hleb koji niste pojeli dok je bio svež i sad ne znate da li da ga bacite. Ako želite da obradujete ukućane ukusnim obrokom ili imate iznenadne goste, pripremite pitu od starog hleba. Sastojke uglavnom već imate u kući, a za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena.

Sastojci:

  • 500 g starog hleba
  • 2 jajeta
  • 600 ml mleka
  • 400 ml jogurta
  • 2 kašike sira
  • susam
  • so,biber, bosiljak, peršun, origano
  • maslinovo ulje
  • 300 g kobasica ili dimljene slanine

Priprema:

Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220 stepeni.