Odlična pita koju možete da služite za slavu kao predjelo, ali i kao doručak ili večeru. Ispecite je i poslužite samo sa čašom jogurta dovoljno je. Jednostavniji način za pravljenje ove pita je da kupite lisnato testo, ali ako želite da bude skroz domaća testo napravite sami.
Pitu možete da punite sa kobasicama ili višlama, u zavisnosti šta više volite. A sir takođe izaberite po vašem ukusu.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g kobasica ili viršli
- 1 zelena paprika
- 1/2 crvene paprike
- 250 g tvrdog sira
- 150 g pavlake
- 1 jaje
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Rastanjte testo oklagijom. U rendani sir dodajte jaje i pavlaku, pa promešajte. Premažite testo dobijenom smesom, a zatim isecite kobasice ili viršle, kao i paprike na sitno. Pospite preko fila. Savijte krajeve, pa urolajte uz pomoć pek papira. Tako uradite i sa preostalim testom. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pecite na 180°C nekih 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus