Pitu sa piletinom čije se testo pravi sa kefirom možete da jedete za večeru. Ako vam ostane, onda je možete poslužiti i za doručak sutradan. Lako se pravi, umutite sastojke za testo, sipate u kalup, pa preko proprženo belo meso i ostatak testa. Ukusan obrok koji će se svideti ukućanima, ali i gostima. 

Ako poslužite sa domaćim jogurtom, samo ćete upotpuniti već savršen ukus pite. Posle dobre slane pite, red je da se posluži i neki lep kolač

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta 
  • 500 ml kefira 
  • 300-350 g brašna 
  • ½ kašičice soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • ½ kašičice sode bikarbone 
  • 3 kašike ulja 

Za punjenje:

  • 1-2 crna luka, može i praziluk
  • 1 veza peršuna
  • 700 g pilećeg filea 
  • 2 kašike ulja 

Priprema:

Umutite jaja sa kefirom. Dodajte brašno, so, šećer i sodu. Promešajte, treba da dobijete testo koje nije gušće od pavlake. Isecite luk i peršun, pa ispržite luk. Dodajte seckanu piletinu i pržite još malo. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Kalup nauljite ili premažite puterom, pa sipajte većinu testa. Dodajte meso i rasporedite. Ostavite cm prazno od ivice. Sipajte preko preostalo testo. Pecite na 180°C nekih pola sata.