Pitu sa piletinom čije se testo pravi sa kefirom možete da jedete za večeru. Ako vam ostane, onda je možete poslužiti i za doručak sutradan. Lako se pravi, umutite sastojke za testo, sipate u kalup, pa preko proprženo belo meso i ostatak testa. Ukusan obrok koji će se svideti ukućanima, ali i gostima.
Ako poslužite sa domaćim jogurtom, samo ćete upotpuniti već savršen ukus pite. Posle dobre slane pite, red je da se posluži i neki lep kolač.
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 500 ml kefira
- 300-350 g brašna
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice sode bikarbone
- 3 kašike ulja
Za punjenje:
- 1-2 crna luka, može i praziluk
- 1 veza peršuna
- 700 g pilećeg filea
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja sa kefirom. Dodajte brašno, so, šećer i sodu. Promešajte, treba da dobijete testo koje nije gušće od pavlake. Isecite luk i peršun, pa ispržite luk. Dodajte seckanu piletinu i pržite još malo. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Kalup nauljite ili premažite puterom, pa sipajte većinu testa. Dodajte meso i rasporedite. Ostavite cm prazno od ivice. Sipajte preko preostalo testo. Pecite na 180°C nekih pola sata.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.