Ukoliko vam je ostao bajat hleb, a ne biste stalno da pripremate prženice, evo jedne odlične ideje za ukusan obrok.

Sastojci:

  • stari hleb
  • brašno
  • mleko
  • maslac
  • so

Nadev:

  • 200 g gauda sira
  • 300 g običnog sira
  • 2 jajeta
  • 350 g spanaća
  • 2 čena belog luka
  • so, biber

Priprema:

Hleb iseći na kockice i rasporediti u vatrostalnu posudu.

Napraviti bešamel sos od brašna, mleka i maslaca i posoliti. Dodati umućena jaja i sir.

Preliti sos preko poređanog hleba u posudi i ostaviti da upije pritiskajući ga varjačom.

Prokuvani i iseckan spanać prodinstati na belom luku, i dodati so i biber. Gotov nadev posuti preko natopljenog hleba u bešamelu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs