Ukoliko vam je ostao bajat hleb, a ne biste stalno da pripremate prženice, evo jedne odlične ideje za ukusan obrok.
Sastojci:
- stari hleb
- brašno
- mleko
- maslac
- so
Nadev:
- 200 g gauda sira
- 300 g običnog sira
- 2 jajeta
- 350 g spanaća
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Hleb iseći na kockice i rasporediti u vatrostalnu posudu.
Napraviti bešamel sos od brašna, mleka i maslaca i posoliti. Dodati umućena jaja i sir.
Preliti sos preko poređanog hleba u posudi i ostaviti da upije pritiskajući ga varjačom.
Prokuvani i iseckan spanać prodinstati na belom luku, i dodati so i biber. Gotov nadev posuti preko natopljenog hleba u bešamelu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus