Jednostavan recept koji možete da pripremate kada vam se žuri ili kada ste umorni. Italijanska kuhinja je poznata po dobrim receptima sa testeninom, a ovo je jedan od tih. Pravi se slično kao karbonara, samo se u ovu pastu dodajte i pavlaka za kuvanje.
Za ovaj recept vam trebaju samo žumanca, ali belanca nemojte da bacate nego dodajte šećer i napravite puslice. A ljuske od jaja iskristite da očistite vaš dom.
Sastojci:
- 100 g makarona ili špageta
- 200 g slanine
- 150 g pavlake za kuvanje
- 90 g tvrdog sira
- 3 žumanceta
- 3 čena belog luka
Priprema:
Skuvajte špagete, a u tiganju propržite seckanu slaninu, pa dodajte cele čenove belog luka. To pržite, a u posudi umutite žumanca, pa dodajte rendani sir i pavlaku za kuvanje. Sve sjedinite. Špagete dodajte kod slanine, malo pržite, pa sipajte smesu sa žumancima.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom