Ukoliko želite da svi pohvale vaša kulinarska umeća i uživaju u hrani koju ste pripremili, pogotovo kada su slavlja u pitanju onda obavezno isprobajte ovu slanu tortu. Pored svih divnih kolača i torti, uvek ima onih gostiju koji se najviše oduševe slanim tortama i rolatima. Veoma je ukusan i jednostavan za pripremu. 

Sastojci:

  • 12 komada tost hleba
  • 100 g majoneza
  • 300 g kisele pavlake
  • 150 g pilećih prsa (ili bilo koje salame)
  • 3 kuvana jajeta
  • 50 g kiselih krastavčićia

Dekoracija

  • 2 kuvana jajeta
  • kiseli krastavac
  • 2 kašike sjedinjenog majoneza sa kiselom pavlakom

Priprema:

Izrendajte šunku, krastavčiće i tri kuvana jajeta. U činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez, promešajte, pa odvojte 2 kašike za premazivanje rolata. U ostatak fila od majoneza i pavlake dodajte šunku, jaja i krastavčiće, pa promešajte da se sastojci povežu.

Isecite korice od tost hleba. Na radnu površinu stavite providnu foliju. Preko poređajte tost hleb, tako da krajevi budu jedni preko drugih. Podelite tost tako da dobijete 4 kriške tosta u jednom redu (3 reda po 4 komada). Varljačom pređite preko tost hlebova, da se povežu i istanje. Premažite ih filom pa lagano uvijte rolat u foliju. Ostavite u frižideru (najbolje preko noći).

Sutradan sklonite foliju pa rolat premažite filom od majoneza i pavlake. Dekorišite sa krastavčićem i rendanim jajetom.

Izvor: Cooking.rs