Pred vama je recept za brzu pripremu pice koja se prži u tiganju, a posebno će dobro doći ljudima koji imaju malu rernu ili nemaju rernu uopšte. Takođe, za spremanje ovog italijanskog specijaliteta vam ne treba previše vremena, jer ne sadrži kvasac tako da ne morate satima da čekate da naraste testo. Nadev stavite po želji.

Sastojci:

Za testo 

  • 250 g brašna
  • 120 ml vode
  • 20 ml ulja (2 kašike)
  • malo kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli

Za nadev

  • kuvan paradajz gust ili kečap
  • suhomesnato po uzboru
  • malo maslina
  • šaka proprženih šampinjona
  • kačkavalj
  • malo listova suve slanine
  • origano 
  • komad tvrđeg sira

Priprema:

Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti na toplom da malo odmori. Razviti što tanje na veličinu tiganja. Od ove količine imaćete za 2 pice. Premazati testo paradajzom kuvanim ili kečapom, poređati sav prilog koji imate, posuti origanom. Testo ne treba da narasta, pecite odmah. Poklopite tiganj i pecite na tihoj vatri oko 15-20 min. Testo mora biti tanko nikako debelo jer će izgoreti i neće se ispeći. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja