Glavni sastojci ovih mafina su banane i ovsene pahuljice. Ovo je zdravija verzija koja će vam se garantovano dopasti. Možete ih jesti kao poslasticu, ali i kao doručak. Brzo i lako se prave, pa su idelani obork za one koji vole malo duže da spavaju. 

Ako želite da vam se bude čisto i uredno kada završite sa pripremom, onda operite i rernu odmah, ali bez ribanja. 

Sastojci:

  • 2 banane (zrelije)
  • 270 g ovsenih pahuljica
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja grčkog jogurta (ili pavlake)
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje javorovog sirupa (ili meda)

Još:

  • jabuka
  • borovnice
  • bela čokolada
  • crna ili mlečna čokolada

Priprema:

U većoj činiji izgnječite dve zrelije banane. Dodajte jaja i prstohvat soli, pa izmešajte. Dodajte cimet, vanilin šećer, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i javorov sirup, pa sve sastojke dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili stavite masne papirne korpice, pa sipajte po 2 kašike smese. Preko stavite iseckane komadiće jabuke, čokolade, (bademe, lešnike, grožđice, brusnice…) ili borovnice. Ostavite 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih pola sata. 

Izvor: cooking.rs