Glavni sastojci ovih mafina su banane i ovsene pahuljice. Ovo je zdravija verzija koja će vam se garantovano dopasti. Možete ih jesti kao poslasticu, ali i kao doručak. Brzo i lako se prave, pa su idelani obork za one koji vole malo duže da spavaju.
Ako želite da vam se bude čisto i uredno kada završite sa pripremom, onda operite i rernu odmah, ali bez ribanja.
Sastojci:
- 2 banane (zrelije)
- 270 g ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 1 šolja grčkog jogurta (ili pavlake)
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 1/3 šolje javorovog sirupa (ili meda)
Još:
- jabuka
- borovnice
- bela čokolada
- crna ili mlečna čokolada
Priprema:
U većoj činiji izgnječite dve zrelije banane. Dodajte jaja i prstohvat soli, pa izmešajte. Dodajte cimet, vanilin šećer, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i javorov sirup, pa sve sastojke dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili stavite masne papirne korpice, pa sipajte po 2 kašike smese. Preko stavite iseckane komadiće jabuke, čokolade, (bademe, lešnike, grožđice, brusnice…) ili borovnice. Ostavite 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih pola sata.
Izvor: cooking.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno