Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAŠNO I ULJE ZAMENITE SA OVA 2 SASTOJKA: Brzi mafini koje možete da jedete kao poslasticu ili kao doručak

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Mafini su uvek odlično rešenje kada želite brz obork, a sada isprobajte i ove bez brašna i ulja.

Mafini Izvor: Cooking

Glavni sastojci ovih mafina su banane i ovsene pahuljice. Ovo je zdravija verzija koja će vam se garantovano dopasti. Možete ih jesti kao poslasticu, ali i kao doručak. Brzo i lako se prave, pa su idelani obork za one koji vole malo duže da spavaju. 

Ako želite da vam se bude čisto i uredno kada završite sa pripremom, onda operite i rernu odmah, ali bez ribanja. 

Sastojci:

  • 2 banane (zrelije)
  • 270 g ovsenih pahuljica
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja grčkog jogurta (ili pavlake)
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje javorovog sirupa (ili meda)

Još:

  • jabuka
  • borovnice
  • bela čokolada
  • crna ili mlečna čokolada

Možda će vas zanimati

Priprema:

U većoj činiji izgnječite dve zrelije banane. Dodajte jaja i prstohvat soli, pa izmešajte. Dodajte cimet, vanilin šećer, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i javorov sirup, pa sve sastojke dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili stavite masne papirne korpice, pa sipajte po 2 kašike smese. Preko stavite iseckane komadiće jabuke, čokolade, (bademe, lešnike, grožđice, brusnice…) ili borovnice. Ostavite 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih pola sata. 

Izvor: cooking.rs 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti