Ukoliko volite kremaste i osvežavajuće voćne kolače onda je ovo pravi recept za vas. Šareni biskvitni rolat punjen belom čokoladom i ananasom. Idealan za sve prilike. Kada se dobro ohladi savršenog je izgleda i božanstvenog ukusa.

Sastojci:

Za koru

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 prašaka za pecivo
  • 3-4 kašike ulja
  • 1-2 kašike kakaoa
  • oko 4 kruga ananasa iz konzerve

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 20 g putera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kesica šlaga

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo i ulje. Podeliti na dva dela u jedno dodati kakao i kašiku ulja i dobro izjednačiti. U posebne kesice ili špriceve sipati testo i naizmenično praviti trake u plehu koji ste obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 15 min. Vruć biskvit uviti zajedno sa papirom, da se ohladi.

Slatku pavlaku sipajte u šerpicu i kuvajte dok ne počne da vri, pa zatim dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Sklonite šerpu s ringle, dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sačekajte da se ohladi, pa stavite u frižider. Dodati 1 kesicu šlag krema i umutiti sve zajedno sa mikserom.

Rašititi biskvit, premazati filom i uviti ga ponovo u foliju. Ostaviti da se prohladi 2-3 sata u fružideru.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja