Ukus kinder čokolade i kinder torte svi vole. Ali, da li ste probali rolat sličnog ukusa. Mekani biskvit sa mlečnim filom i čokoladnom glazurom, nikogo ne ostavlja ravnodušnim. Brzo se prirprema, a još brze pojede. Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

Sastojci:

Za rolat:

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašičice kakaoa
  • 1/2 kašičice praska za pecivo

 I jos:

  • 200 ml slatke pavlake (šlaga)
  • 2 kašičice meda

Za glazuru:

  • 130 g čokolade
  • 2 kasike ulja

Priprema:

Mikserom umutite penasto jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer. Dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutiti dok se sastojci ne sjedine. Smesu za koru izlijte u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni petnaestak minuta. Vruću koru odvojte od papira za pečenje,umotajte u mokru krpu i ostavite da se ohladi.

Za to vreme umutite slatku pavlaku (šlag) sa medom. Biskvit odmotajte, pa premažite fil preko njega. Umotajte ga u rolat i ostavite najmanje 30 minuta u frizideru. Na pari istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko rolata. Ostavite da se čokolada stegne pa isecite.

Izvor: Cooking.rs