Ukus kinder čokolade i kinder torte svi vole. Ali, da li ste probali rolat sličnog ukusa. Mekani biskvit sa mlečnim filom i čokoladnom glazurom, nikogo ne ostavlja ravnodušnim. Brzo se prirprema, a još brze pojede. Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Sastojci:
Za rolat:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašičice kakaoa
- 1/2 kašičice praska za pecivo
I jos:
- 200 ml slatke pavlake (šlaga)
- 2 kašičice meda
Za glazuru:
- 130 g čokolade
- 2 kasike ulja
Priprema:
Mikserom umutite penasto jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer. Dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutiti dok se sastojci ne sjedine. Smesu za koru izlijte u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni petnaestak minuta. Vruću koru odvojte od papira za pečenje,umotajte u mokru krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite slatku pavlaku (šlag) sa medom. Biskvit odmotajte, pa premažite fil preko njega. Umotajte ga u rolat i ostavite najmanje 30 minuta u frizideru. Na pari istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko rolata. Ostavite da se čokolada stegne pa isecite.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem