Kremast i neodoljivo ukusan, a sprema se očas posla. Obožavaće ga cela porodica! Kombinacija keksa, fila i banana podseća na najraskošnije torte.

Ovaj trouglasti desert idealan je za sve prilike, a posebno za ove dane. Kada se dobro ohladi savršenog je izgleda i božanstvenog ukusa.

Sastojci:

  • 100 -150 g keksa (poželjno turskog)
  • 150 g mlečnog keksa
  • 200 g krem sira
  • 100 ml mlakog mleka
  • 2 kašike prah šećera
  • 3 banane
  • 200 ml slatke pavlake
  • po želji kesica želatina

Priprema:

Umutiti krem sir sa šećerom u prahu pa dodati umućenu slatku pavlaku kašiku po kašiku. Dodati podgrejan želatim ( po upustvu) i umutiti.

Dodati željenu aromu. Na aluminijumsku foliju ređati najpre turski keks koji umočite prvo u mleko. Ređati u tri reda praveći pravougaonik. Preko keksa staviti trećinu fila.

Odozgo poređati mlečni keks takođe umočen u mleko. Po sredini poređati 3 banane pa premazati ostatkom fila. Saviti donju i gornju stranu keksa skupiti u vrhu i oblikovati rukama. Zalepiti foliju. Staviti u zamrzivač 1 sat ili više sati u frižider.

Preliti rastopljenom čokoladom ili rendanom čokoladom po želji. Potpuno ohlađeno seći. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja