Ukoliko želite da obradujete goste kremastom i čokoladnom tortom, isprobajte ovaj recept. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, godišnjica braka...
Sastojci:
Korica:
- 2 jaja
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100ml ulja
- 80ml mleka
- 80g brašna
- 20g kakao praha
- po želji može i 50g seckane crne čokolade
Fil:
- 800ml mleka
- 3 pudinga od čokolade, može običan, može onaj sa ukusom crne čokolade za još intenzivniji ukus
- 100g šećera
- 100g čokolade
- 150g čokoladnog namaza
- 200g putera sobne temperature
Ganaš:
- 50g crne čokolade
- 50g mlečne čokolade
- 80ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutitesam par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, opet umutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Po želji na kraju može da se umuti i seckana crna čokolada. Smesusipajte u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i pekla 20ak minuta na 180 stepeni. Pecite na režimu gde se pali gornji i donji grejač, bez ventilatora.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za fil odvojiti od mleka 200ml i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko dodati puding i uz konstatno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu, mešati da se opet sjedini, puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.
U ohlađen puding umutiti nutelu, u zasebnoj posudi penasto umutiti puter i spojiti oba fila.
Za ređanje staviti koricu na postolje, oko nje jedan prsten koji je malo veći od same korice (moj je prečnika 22cm) i rasprediti ceo fil po i oko korice.
Odložiti u frižider na najmanje 4h, skinuti prsten i ukrasiti ganaš prelivom.
Za ganaš, zajedno istopiti i sjediniti čokoladu i slatku pavlaku, staviti u vrećicu i ukrasiti po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus