Kako biste napravili ovu tortu potrebne su vam piškote, preko kojih ćete sipati čokoladni fil, a za dekoraciju koristite rendanu čokoladu. Ukusan slatkiš od piškota, šlaga i čokolade koja se ne peče. Brzinski desert za iznenadne goste.
Sastojci:
- 2 pakovanja piškota
- 200 ml slatke pavlake
- 250 ml jogurta
- 1 vanilin šećer
- 7 kašika šećera u prahu
- 2 šlaga od vanile
- 50 g čokolade
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer, jogurt i vanilin šečer i sve dobro izjednačite. Udrobite piškotu na komadiće i dobro izjednačite.
Pleh obložite prozirnom folijom i istresite piškote i pritisnite da lepo slegne. Ostavite u frižideru da malo upije pa istresite na poslužavnik. Umutiti šlag i dodajte omekšalu čokoladu i izmiksajte. Dodajte preko torte. Može malo rendane čokolade odozgo. Ostavite da se malo stegne, najbolje preko noći.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus