Ako nemate ili ne možete da nađete samonaraslo brašno, možete ga zameni sa 1 ½ šolje običnog brašna, 1½ kašičice praška za pecivo i ¾ kašičice soli.

Sastojci: 

  • 1 ¾ šolje samonaraslog brašna
  • 1 šolja grčkog jogurta

Priprema: 

Sipajte sastojke u posudu i mesite dok ne dobijete komapktnu smesu.

Sa ovim testom možete praviti picu, lepinje, perece... Testo stavite na pobrašnjenu površinu, premesite i napravite neki od ovih recepata.

Ako želite picu testo razvučete u krug stavite sastojke koje želite i pečete 20 minuta na 200°C.

Ako želite lepinje testo podelite na 4 dela, od svako dela izrolajte štapice i spojite u krug (tako da ima rupu u sredini). Premažite jajetom i pospite začinima po želji. Pecite 20 minuta na 200°C.

Ako želite perece testo podelite na 8 delova i svaki izrolajte u obliku stapića i pravite perece. Premažite jajetom, posolite i pecite na 200°C 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs