Ako nemate ili ne možete da nađete samonaraslo brašno, možete ga zameni sa 1 ½ šolje običnog brašna, 1½ kašičice praška za pecivo i ¾ kašičice soli.
Sastojci:
- 1 ¾ šolje samonaraslog brašna
- 1 šolja grčkog jogurta
Priprema:
Sipajte sastojke u posudu i mesite dok ne dobijete komapktnu smesu.
Sa ovim testom možete praviti picu, lepinje, perece... Testo stavite na pobrašnjenu površinu, premesite i napravite neki od ovih recepata.
Ako želite picu testo razvučete u krug stavite sastojke koje želite i pečete 20 minuta na 200°C.
Ako želite lepinje testo podelite na 4 dela, od svako dela izrolajte štapice i spojite u krug (tako da ima rupu u sredini). Premažite jajetom i pospite začinima po želji. Pecite 20 minuta na 200°C.
Ako želite perece testo podelite na 8 delova i svaki izrolajte u obliku stapića i pravite perece. Premažite jajetom, posolite i pecite na 200°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus